Welke bakfiets past het beste bij mij? Ontdek het hier!

Bike Totaal Krimpen - Koopjebakfiets - logo - bruin - PNG

Veelgestelde vragen

We hebben geprobeerd de meest voorkomende vragen over onze elektrische bakfietsen te beantwoorden. We begrijpen dat het kiezen van de juiste bakfiets een belangrijke beslissing is en we willen u daarom zo goed mogelijk informeren. We hebben ons best gedaan om de meest voorkomende vragen te beantwoorden, maar als u toch nog andere vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

1. Hoe groot is de actieradius van een elektrische bakfiets?

Bij de aankoop van een elektrische bakfiets is het belangrijk om te letten op de actieradius. De actieradius geeft aan hoeveel kilometer u kunt fietsen met een volle accu. De actieradius van een elektrische bakfiets is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan capaciteit van uw accu, gewicht van de bakfiets, weersomstandigheden en ondersteuningstanden. Hierbij is de capaciteit van de accu de belangrijkste factor. Binnen het bakfietsegment wat wij aanbieden zijn twee verschillende accu’s te onderscheiden, namelijk: 400 en 500 Wattuur (Wh).

 

Doordat er verschillende factoren meespelen bij de actieradius van een elektrische bakfiets is het lastig om exact de actieradius te bepalen.

 

Hieronder ziet u een globale inschatting van de te rijden afstanden per accucapaciteit:

  • Bij 400 Wh is de afstand bij gemiddeld gebruik ongeveer 50 tot 55 kilometer.
  • Bij 500 Wh is de afstand bij gemiddeld gebruik ongeveer 70 tot 75 kilometer.

 

Voor meer informatie of advies kunt u hier contact opnemen.

Er zijn verschillende elektrische bakfietsmodellen die wij aanbieden. Bij deze modellen is het mogelijk om tenminste drie kinderen mee te nemen in de bak. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een bankje waar twee kinderen op kunnen en een Maxi-Cosi set. Ook is het mogelijk om daarbij nog gebruik te maken van een achterzitje op de bagagedrager, wat kan zorgen voor een totaal van vier kinderen die vervoerd kunnen worden. Deze optie is afhankelijk van de te kiezen accessoires bij de elektrische bakfiets.

Wij werken uitsluitend met de best geteste bakfietsen, voorzien van de beste en krachtigste motoren. Alle modellen voldoen aan de strengste normen. Laat je goed informeren en kom langs om te ontdekken welke optie het beste bij jouw specifieke situatie past.

 

Bij koopjebakfiets.nl, onderdeel van Bike Totaal Krimpen, is het mogelijk om vrijblijvend verschillende proefritten te maken op onze demobakfietsen. Hierbij kunt u vergelijken en ervaren wat de verschillen zijn tussen de merken en uitvoeringen.

 

Wilt u een afspraak maken voor een proefrit? Neem hier contact met ons op.

Het is mogelijk om een elektrische bakfiets zowel zakelijk als privé te leasen. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

De levertijd van elektrische bakfietsen is afhankelijk van het merk en model. Doorgaans kan koopjebakfiets.nl veel modellen vanuit voorraad leveren. Mocht een model bij ons niet voorradig zijn en wel bij de leverancier kan er worden uitgegaan van twee tot drie weken levertijd.

Bij koopjebakfiets.nl is het mogelijk om de elektrische bakfiets gratis te laten bezorgen. In overleg zal er een bezorgmoment worden afgestemd, waarbij de bakfiets afgeleverd zal worden.

De adviesprijzen beginnen momenteel vanaf €4949 en gaan tot bijna net zo gek als u het zelf wilt maken. Een geavanceerd luxe model met een aantal accessoires kost zomaar €6990. We hebben altijd een aanbieding vanaf €4499. De prijs van een bakfiets hangt af van de technische samenstelling. Denk hierbij aan het verschil in motorcapaciteit, accucapaciteit, versnellingen en andere toegepaste technieken. Het is belangrijk om uit te zoeken welk model bakfiets het beste past bij de wensen en behoeften van de klant. Hierbij adviseren wij graag!

Het maximale gewicht van zowel kinderen, berijder en de fiets is vastgesteld tussen de 200 kg en 275 kg. Dit is afhankelijk van de remtechniek die is toegepast op de bakfiets.

 

Gewicht elektrische bakfiets per merk:

  • Gewicht Urban Arrow: +/- 51 kg
  • Gewicht Lovens: +/- 55 kg
  • Gewicht Makki: +/- 54 kg
  • Gewicht Batavus Fier 2: +/- 62.5 kg

De afmetingen van de verschillende bakfietsen die wij aanbieden zijn:

Afmetingen Urban Arrow

260 x 69 x 120cm (L x B x H)

Afmetingen Makki

265 x 70 x 120 cm (L x B x H)

Afmetingen Lovens

270 x 71 x 120 (L x B x H)

Afmetingen Batavus Fier

264 x 71 x 117 cm (L x B x H)

 

*Let op! Het hoogste punt van de bakfiets is het stuur. Deze hoogte is variabel en dus afhankelijk van de afstelling.

Bij de Urban Arrow passen grote kinderen gemakkelijk tegenover elkaar, omdat deze de langste bak heeft. De Lovens heeft daarentegen een iets bredere bak, wat handig is wanneer er twee kinderen naast elkaar zitten. Laat je goed informeren en kom langs om te ontdekken welke optie het beste bij jou past.

De laadtijd van een accu/batterij is afhankelijk van de grootte van de accu en de laadcapaciteit van de lader. De laadtijd van een 400 Wh accu bedraagt drie uur en van een 500 Wh accu ongeveer vier uur. Hierbij is rekening gehouden met een 4 ampère lader.

 

Het opladen van de accu kan op twee manieren. Allereerst is het mogelijk om de accu op te laden wanneer deze in de bakfiets zit. Plug hiervoor de laadkabel in de oplaadpoort die bevestigd is aan de zijkant van de accuhouder. Ook is het mogelijk om de accu uit de bakfiets te halen en bijvoorbeeld binnen op te laden.

Contact opnemen met koopjebakfiets.nl is mogelijk via onze pagina Maak Een Afspraak. Via Whatsapp kunt u contact met ons opnemen door op de knop rechtsonderin te drukken. Binnenlopen zonder afspraak op locatie? Bekijk de openingstijden van de winkel voor een geschikt moment. 

NIEUW:
Urban Arrow FamilyNext

Innovatie en comfort in één bakfiets

Bike Totaal Krimpen - elektrische - bakfiets - urban - arrow - FamilyNext - man - kind