Welke bakfiets past het beste bij mij? Ontdek het hier!

Bike Totaal Krimpen - logo - breed

Zakelijk fietsen nóg aantrekkelijker door nieuwe regeling

Binnenkort wordt het voor werkgevers en werknemers eenvoudiger om afspraken te maken over het gebruik van een fiets van de zaak. Dit komt doordat de administratie rondom de fiets van de zaak wordt vereenvoudigd, waardoor het combineren van de fiets van de zaak met een kilometervergoeding voor de eigen auto makkelijker wordt. De RAI Vereniging en BOVAG hebben jarenlang gepleit bij de ministeries om de fiets van de zaak nog aantrekkelijker te maken en de nieuwe regeling is daar een resultaat van.

Nieuwe regeling zakelijke fiets

De 7 procent bijtelling voor een fiets van de zaak is in 2020 geïntroduceerd en brengt duidelijkheid voor werknemers en werkgevers. Een werknemer die gebruik maakt van een fiets van de zaak kan echter alleen aanspraak maken op de onbelaste kilometervergoeding voor een ander vervoermiddel wanneer er een kilometeradministratie wordt bijgehouden. Dit maakt de fiets van de zaak minder aantrekkelijk. BOVAG en RAI Vereniging pleiten daarom voor het uitkeren van de onbelaste kilometervergoeding naast een fiets van de zaak, zonder dat er een uitgebreide kilometeradministratie hoeft te worden bijgehouden.

 

Door de nieuwe regeling wordt zakelijk fietsen aantrekkelijker en sluit het naadloos aan bij de ambitie van het kabinet om in 2025 100.000 extra fietsforensen te hebben. Werknemers kunnen nu afspraken maken met hun werkgever over het gebruik van een fiets van de zaak en een kilometervergoeding voor de eigen auto zonder dat er een uitgebreide kilometeradministratie hoeft te worden bijgehouden. Dit maakt het combineren van verschillende vervoermiddelen, bijvoorbeeld afhankelijk van het weer of werkschema, makkelijker en aantrekkelijker.

 

De voordelen van zakelijk fietsen

De voordelen van een zakelijke fiets zijn groot. Zo draagt het bij aan een gezonde levensstijl en vermindert het stress en ziekteverzuim. Daarnaast is fietsen goed voor het milieu en vermindert het de drukte op de weg. Werknemers die regelmatig fietsen zijn daarnaast productiever en alerter. Ook kan de aanschaf van een fiets van de zaak financieel aantrekkelijk zijn, mede door de nieuwe regeling. Dit maakt een zakelijke fiets een goede keuze voor zowel werknemers als werkgevers.

Lijkt het jou aantrekkelijk om een fiets te leasen, of wil je als organisatie de mogelijkheden weten over zakelijk fietsen voor jouw werknemers?

Liever persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Lovens Limited Edition

Nu tijdelijk verkrijgbaar, op = op!

Bike Totaal Krimpen - Lovens - limited - Edition - S75 - zwart